Web Blog

  • google analytics
  • 15 Mayıs 2017'den itibaren, Google Analytics'te oluşturulan Yeniden Pazarlama Kitleleri artık AdWords ve DoubleClick'te kullanılabilen cihazlar arası yeniden pazarlama işlevselliğinin avantajlarından otomatik olarak yararlanacak şekilde geliştirilecektir. Böylece, Google Analytics Kitleleri'ni kullanarak müşterilerinize cihazlar arasında ulaşma fırsatınız olacaktır. Araştırmalarımızın gösterdiği üzere her on internet kullanıcısından altısı alışverişine bir cihazda başlıyor ancak alışverişini farklı bir cihazda sürdürüyor ya da tamamlıyor. AdWords ve DoubleClick'te cihazlar arası yeniden pazarlama kullanarak bir cihazda web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara başka bir cihazda arama yaptıkları veya gezindikleri sırada artık daha fazla sayıda alakalı reklam göstererek ulaşabileceksiniz. Kullanıcılar Google'a kendilerini Google hesaplarındaki web ve uygulama tarama geçmişleriyle ilişkilendirmesi ve gördükleri reklamları kişiselleştirmesi için izin vermişse, oturumu açık olan kullanıcılara ait veriler cihazlar arası yeniden pazarlama kampanyaları için Google tarafından kitle listeleri oluşturulması amacıyla Google Analytics verileriyle birlikte kullanılır. Bu özelliğin desteklenebilmesi için iki işlem gerçekleştirilecektir. İlk olarak, sitenizdeki kullanıcıların Google Hesaplarıyla ilişkili olan ve Google tarafından kimliği doğrulanmış tanımlayıcılar (dolayısıyla kişisel bilgiler) Google Analytics tarafından toplanacaktır. İkinci olarak ise, bu tanımlayıcılar özellik desteğinin kitleleriniz için etkinleştirilmesi amacıyla Google Analytics tarafından geçici olarak Google Analytics verilerine eklenecektir. Bu değişikliklerin etkili olması için bir işlem yapmanız gerekmez ancak gizlilik politikalarınızı incelemeniz ve gerekiyorsa işletmenizin toplayarak Google ile paylaştığı bilgileri açıklayacak şekilde güncellemeniz gerekmektedir. Google Analytics ile Yeniden Pazarlama özelliğini etkinleştirmek istemiyorsanız, yeniden pazarlama verisi toplama işlevini kapatın. Her zaman olduğu gibi, Google kullanıcıları Hesabım üzerinden kendilerine sunulan reklam deneyimini kontrol edebilir (veya kişiselleştirilmiş reklamların tümüyle kapsamı dışında kalmayı seçebilir).

    Google'ın kuruluş süreci 1996 Ocak ayında Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin'in araştırma projesiyle başladı. Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Şirket, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi oldukları sırada kurulmuştur. İkili, sık sık "Google Guys" olarak anılmaktadır. Google (NASDAQ: GOOG), İnternet araması, çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Google, bundan yaklaşık 19 yıl önce arama motorunu kullanıma sunduğunda beri, arama indeksinde düzenlemeleri ve diğer sıralama sinyallerini belirlemek için web sitelerin masaüstü sürümlerinden yararlanıyordu. 1997'de internetteki içerik tüketimi büyük çoğunlukla masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda gerçekleşiyordu. Mobil cihazlar ise bu tarihten 10 yıl sonra yaygınlık kazanmaya başladı. Birçok insanın artık Google'ı mobil cihazlar üzerinden kullanmaya başlamasıyla birlikte firma da artık mobil öncelikli indeksleme yöntemlerine geçiş yapmaya başladığını resmi olarak duyurdu. Bu da dolayısıyla webmaster'ların da öncelikli ilgiyi, sitelerinin mobil sürümlerine vermesini zorunlu kılıyor. Google konuyla ilgili yaptığı açıklamada, indeklsemede gerçekleştirdikleri bu değişimin öneminin farkında olduklarını ve bunu ciddiye aldıklarını belirtti. Firma ayrıca önümüzdeki aylarda görece küçük boyutlarda gerçekleşecek bu deneyimi daha sonraki dönemde yaygınlaştıracaklarını ifade etti. Halihazırda mobil optimizasyonu olmayan web siteleri için, söz konusu gelişmenin Google arama listelerinde aşağı düşmek anlamına geldiği açık. Bu yüzden, halen mobil egemenliğini göremeyen web sitelerinin önümüzdeki günlerde fazlasıyla yapacak işleri olacağı kesin..

    Web sitenizin yayına girmesiyle Google’in içine sitenizin URL’sini eklemeniz de sitenizin yararına olacaktır. Google’ye Nasıl eklerim derseniz şu linki kullanabilirsiniz. http://www.google.com/webmasters/tools/submit-url Eğer Google sizi halen daha indexlemedi ise üst sıralara çıkmayı unutun. Aslında sitenizi ilk açtıktan sonra yukarıda ki adrese sitenizi eklediyseniz en az 4 hafta indexlenmek için beklemelisiniz ya da PR değeri 5 ve üstü olan bir siteden baclink alarak bir kaç gün içinde indexlenebilirsiniz. Google’da kaç indexsinizin olduğunu öğrenmek için şu adresten index sayınıza bakabilirsiniz. Eğer çok hızlı bir şekilde Google’da indexlenmek isterseniz www.pingler.com adresinden faydalanabilirsiniz. Çok çok daha kısa bir şekilde Google içinde index sayınıza bakmak isterseniz Google’da şu aramayı yapın. site:siteadiniz.com Google botlarının en son ne zaman sitenize uğradığını da şu adresten öğrenebilirsiniz. Ya da Google’a şunu yazarak da sonucu görebilirsiniz. cache:http://www.webtrakya.com

    Tabi sitenizin yapısının html ve css standartlarına uygun bir şekilde hazırlanması gerekir. Çünkü arama botları kodlarda hatalar varsa okumadan geçebilir. Bunun için kodlarınız da hata olmamalı. Söyleyeceğim başka bir olay da şudur: wordpress’in alt yapısı , yazılımı ve kriterlerinin Google ‘a uygun olması sebebiyle; google dizinlerinde ,diğer benzeri sistemlere göre çok daha hızlı ilerlemektedir. Onun için wordpress kullanmak bir avantaj mıdır? diye sorarsanız Cevap: Evet ! Her yerde avantaj sağlar. Mesela seo çalıştırması yaptırmak isteseniz sırf site alt yapısı wordpress olduğu için öncelik kazanabilirsiniz. Ancak bu avantaj Google’ın her algoritması için doğru değildir. Ayrıca sitenizde malware veya spam olmaması gerekir. Eğer sitenizde virüs falan bulunursa indexlenmeyi unutabilirsiniz. Bu kontrolü de buradan yapabilirsiniz. Aslında wordpress avantajlarını anlatmakla bitmez. Yazılım alt yapınız wordpress olduktan sonra tema seçimini de seo uyumlu bir tema seçerseniz , responsive tema olması da tavsiyemdir geriye özgün içerik, güncelleme ve iyi bir SEO eklentisi kalır ki değmeyin keyfinize. Aslında Author Bio eklentisini de kurmakta fayda var. Author Bio eklentisi ile wordpress alt yapısı ile logonuzu da kullanarak 3 ve 4. sıradaysanız da çabucak dikkat çekebilir ve müşterilerinizi sitenize çekebilirsiniz derdim ama resmin içinde yüzünüzün açık bir şekilde çıkması gibi bir şart varmış denedim gördüm. Tabi bu dediklerim için profesyonel birisinden yardım alabilirsiniz. Örnek olarak kendi kullandığım bir örneği sizlerle paylaşabilirim. Google’da “Web sitesini üst sıralara çıkarmak” kelimesini arayarak sıralama da benimde resmimi görebilirsiniz.

    1 - Başlık (Title) Uzunluğu
    Başlık en fazla 70 karakter uzunluğunda olmalıdır. 70 karakterden uzun olması arama motorları tarafından spam olarak yorumlanmaktadır.
    2 - Açıklama (Description) Uzunluğu
    Açıklama meta etiketi 160 karakterden az olmalıdır. 160 karakterden uzun olması arama motorları tarafından spam olarak yorumlanmaktadır.
    3 - Anahtar Kelime (Keywords) Uzunluğu
    Anahtar kelime meta etiketi 260 karakterden az olmalıdır. 260 karakterden uzun olması arama motorları tarafından spam olarak yorumlanmaktadır.
    4 - H (Heading Tags) Etiketleri
    Sitenizde mutlaka h etiketlerine yer vermenizi öneririz. H etiketlerinin kullanımı ve SEO'ya etkisi çoktur. h1-h2-h3-h4-h5-h6 anasayfada mutlaka kullanılmalıdır.
    5 - Toplam Resim Sayısı
    Sitenizdeki içeriği ön plana çıkarmak ve daha rahat anlaşılabilmesini sağlamak için resim kullanmak iyidir. Bu ziyaretçilerinizin sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlayacaktır. Ancak gereğinden fazla resim kullanmak sitenize yarardan çok zarar getirebilir. Özellikle büyük boyutta çokça resim kullanmak sayfa açılış hızını olumsuz etkileyecektir. Ayrıca sitenizde çok sayıda ikon kullanıyorsanız, css-sprite tekniğini kullanarak ikonların ve sayfanızın daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz.
    6 - Alt Etiket Bulunmayan Resimler
    Arama motorlarına bir resmin ne hakkında olduğunu alt etiketini kullanarak söyleriz. Alt etiketi olmayan resimleri arama motorları anlayamaz. Bu yüzden alt etiketi bulunmayan resimlerinizde alt etiketi kullanıp, bu resimlerin ne hakkında olduğunu arama motorlarına tanıtınız.
    7 - Resimlerde Genişlik ve Yükseklik Değerleri
    Sitenizdeki resimlere genişlik (width) ve yükseklik (height) değerlerini girebilirsiniz. Bu sayede arama motorlarının resim optimizasyonu için fayda sağlanabilir.
    8 - İç Linkler
    Kendi site adresinize veya alt sayfalarınıza verilen linklere iç link denir. Kullanıcılarınızın ve arama motorlarının diğer alt sayfalarınıza rahat bir şekilde ulaşabilmesi için iç linkleme çok önemlidir.
    9 - Dış Linkler
    Diğer sitelere verilen linklerin tamamına dış link denir. Sitenizde çok fazla dış link çıkışı olmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde bunun size olumsuz etkileri olacaktır.
    10 - Nofollow Linkler
    Arama motorlarının dikkate almayıp takip etmemesi için rel="nofollow" etiketi eklenen linklere nofollow link denir. Gereksiz olarak gördüğünüz bütün linklerde nofollow etiketini kullanmayı unutmayınız.

    CDN, content delivery network, css, css ve tablo yapısı farkı, dizin siteleri, DMOZ, domain içeriği önemi, domain neden önemli, domain uzantıları, domain yaşı, domain yaşı önemi, facebook, Friendfeed, Googla'da İlk Sıralarda Olmak, google, Google'a Uygun Site Nasıl Hazırlanır, google 1.sıra, google 1.sıraya yükselmek, google add url, Google AdWords, google algoritmaları, google arama motoru, Google Caffeine, google da öne çıkmak, Google dostu bir site nasıl oluşturabilirim, google index silmek, google indexleme, google map, google nasıl indexler, Google news kayıt, google organik sonuçlar, google örümcekleri, google ping, google plus, google sıra bulucu, google sıralama kriterleri, google üst sıralara yükselmek, google'da en üstte çıkmak, hızlı indexlenmek, html, içerik, içerik Filtresi, içerik satın almak, içerik/kod oranı, Jquery, link yapısı, Linkwheel, nasıl indexlenirim, oltu taşı, oltutaşı, örümcekler, pageRank, pagerank kodu, paravan site açmak, paravan siteler, ping, ping atmak, ping atmak nedir, ping nasıl atılır, Program arşivi, robot.txt, sandbox, seo, seo rekabeti, seo sorgulama, server durumu, server status, sıra bulucu, sitebilgi, siteler nasıl indexlenir, sitemiz google de kacinci siradayiz, siteni en üste taşı, siteni googleda üst sıralara çıkarma, siteni ust siralara cikarma, siteyi google de öne çıkaran özellikler, siteyi googlede ust siralara cikarma, Sosyal Medya Paylaşımı-Sosyalleşme, sunucu durumu, Tam SEO uyumlu URL Yapısı, tanıtım yazıları, trust flow, Trustrank, trustrank değeri, twitter, üst sıralar, video backlink, w3c, w3c standartları, web sayfasını googlede 1.sıraya cıkarmak, web sitesini googlede ilk sıralara cıkarma, web sitesini üst sıralara taşıma, whois, wordpress, yahoo, çorlu, tekirdağ, istanbul, lüleburgaz,silivri,edirne,çerkezköy,kırklareli,çanakkale,